Menu
Menu Dwór Radzin
Wszystkie serwowane w dworze potrawy są wykonywane na miejscu i pieczołowicie przygotowywane przez naszego szefa kuchni Pana Pawła, który jest mistrzem w typowo polskich daniach. Na specjalne życzenie klientów jesteśmy w stanie przygotować potrawy również z innych kuchni świata.
Zupy
- Klasyczny rosół z makaronem lub z kołdunami
- Flaki wołowe
- Barszcz czerwony z pasztecikami
- Tradycyjny żurek z jajkiem, szynką i kiełbasą
- Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
- Krem z pomidorów z grzankami
- Kremowa zupa grzybowa z łazankami
- Kremowa zupa z dyni z migdałami
- Krem z białych warzyw z grzankami i pieczarkami
- Zupa Serowa z makaronem i pieczarkami
- Zupa Węgierska z zacierkami
- Zupa szparagowa na żółtkach z grzankami
Dania główne
- De volaille z serem feta, ziemniaki z koperkiem, surówka z młodej kapusty, jarzyny sezonowe
- Indyk z żurawiną, ziemniaki pieczone, marchew gotowana, brokuły, surówka wiosenna
- Polędwiczki wieprzowe z kopytkami, buraczkami zasmażanymi i bukietem surówek (biała kapusta i czerwona kapusta)
- Ryż z szaszłykiem drobiowym i warzywami gotowanymi
- Łosoś smażony w sosie czosnkowym, ziemniaki, groszek zielony, kalafior, marchew
- Podudzia faszerowane, młode ziemniaki, kapusta zasmażana, mizeria
- Filet z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami, ziemniaki, brokuły na gorąco, kapusta czerwona i pekińska
- Kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, fasolka, brokuły, bukiet surówek (buraki, biała kapusta, marchew z czosnkiem)
- Schab duszony w sosie grzybowym, ziemniaczki z koperkiem, gotowane buraki
- Kaczka z jabłkiem z żurawiną, ziemniaki opiekane, buraczki, surówka wiosenna
- Roladki wieprzowe ze szpinakiem, kluski francuskie, mix sałata
- Filet wieprzowy ze szpinakiem, kluski francuskie, mix sałata
- Rolada z polędwicy wieprzowej nadziewana kapustą włoską, ziemniaki opiekane, sałatka z buraków
Dania dla wegetarian
- Naleśniki z porami i serem pleśniowym lub szpinakiem w sosie czosnkowym
- Ser halloumi z warzywami grillowanymi
- Gołąbki w kaszy gryczanej, jaglanej lub orkiszowej
- Pierogi ze szpinakiem
- Pierogi ruskie
- Risotto z grzybami
- Leczo grzybowe
- Zapiekanka z ziemniaków ze szpinakiem
- Pene z warzywami w śmietanie
Stół szwedzki w zielonym saloniku
Zimne przekąski
- Śledź w oleju
- Śledź pod pierzynką
- Ryba w galarecie
- Ryba po grecku
- Deska serów
- Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem
- Tatar z łososia
- Jaja faszerowane z pieczarkami
- Pomidory z mozzarellą i świeżą bazylią
- Schab ze śliwką w galarecie
- Schab po warszawsku
- Łosoś wędzony z cytryną
- Karczochy z bekonem
- Melon z szynką
- Jajo przepiórcze z kawiorem
- Nóżki wieprzowe w galarecie
- Pieczone mięsa: pasztet, schab ze śliwką, schab karkowy, boczek w ziołach
- Pieczone mięsa: 3 rolady drobiowe i wieprzowe nadziewane warzywami, pasztet szarlotkowy z galantyną jabłkową
- Indyk w maladze
- Kurczak w sezamie
- Mini kolby kukurydzy zawijane w szynce
- Rolada wieprzowa faszerowana serami
- Rolada warzywna z oliwkami, suszonymi pomidorami, papryką z kaszą orkiszową
(opcja dla wegetarian) - Ruloniki łososiowe z serem feta zatopione w grillowanej cukinii
Sałatki
- Sałatka grecka
- Sałatka jarzynowa
- Sałatka krabowa
- Sałatka nicejska
- Sałatka z grillowanym kurczakiem
- Sałatka z tuńczykiem
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z granatu
- Sałatka ze świeżego szpinaku z gruszkami w sosie musztardowo- miodowym
- Sałatka ze świeżego szpinaku z wędzonym boczkiem, ananasem w sosie czosnkowym posypana migdałami
- Sałatka gyros
Owoce i ciasta na bufecie w czerwonym saloniku
Ciasta
- Sernik
- Szarlotka z cynamonem
- Kajmak
- Kruche babeczki z owocami i budyniem
- Makowiec
- Ciasto jogurtowe z owocami
- Tarta cytrynowa
- Placek ze śliwką
- Budyniowiec
- Ciasto marchewkowe
- Królewiec
- Miodziak
Owoce
- Sezonowe (m.in. melony, ananasy, banany, winogrona)
Opcjonalnie
Stół wiejski : szynka tradycyjna z nogą, kiełbasa wiejska cienka, kaszanka, salceson włoski, salceson czarny, baleron, polędwica, żeberka wędzone
Grill w parku: Istnieje możliwość zamiast drugiego dania głównego zorganizować grill w ogrodzie (szaszłyki, karkówka, kiełbasa, kaszanka lub łosoś lub pałeczki kurczęce + ogórki małosolne, sos czosnkowy, musztarda, ketchup, smalec, pieczywo).