Menu

Menu Dwór Radzin

Wszystkie serwowane w dworze potrawy są wykonywane na miejscu i pieczołowicie przygotowywane przez naszego szefa kuchni Pana Pawła, który jest mistrzem w typowo polskich daniach. Na specjalne życzenie klientów jesteśmy w stanie przygotować potrawy również z innych kuchni świata.

Dwor Radzin potrawy 03

Zupy

  • Klasyczny rosół z makaronem lub z kołdunami
  • Flaki wołowe
  • Barszcz czerwony z pasztecikami
  • Tradycyjny żurek z jajkiem, szynką i kiełbasą
  • Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
  • Krem z pomidorów z grzankami
  • Kremowa zupa grzybowa z łazankami
  • Kremowa zupa z dyni z migdałami
  • Krem z białych warzyw z grzankami i pieczarkami
  • Zupa Serowa z makaronem i pieczarkami
  • Zupa Węgierska z zacierkami
  • Zupa szparagowa na żółtkach z grzankami

Dania główne

  • De volaille z serem feta, ziemniaki z koperkiem, surówka z młodej kapusty, jarzyny sezonowe 
  • Indyk z żurawiną, ziemniaki pieczone, marchew gotowana, brokuły, surówka wiosenna 
  • Polędwiczki wieprzowe z kopytkami, buraczkami zasmażanymi i bukietem surówek (biała kapusta i czerwona kapusta) 
  • Ryż z szaszłykiem drobiowym i warzywami gotowanymi
  • Łosoś smażony w sosie czosnkowym, ziemniaki, groszek zielony, kalafior, marchew 
  • Podudzia faszerowane, młode ziemniaki, kapusta zasmażana, mizeria 
  • Filet z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami, ziemniaki, brokuły na gorąco, kapusta czerwona i pekińska 
  • Kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, fasolka, brokuły, bukiet surówek (buraki, biała kapusta, marchew z czosnkiem) 
  • Schab duszony w sosie grzybowym, ziemniaczki z koperkiem, gotowane buraki 
  • Kaczka z jabłkiem z żurawiną, ziemniaki opiekane, buraczki, surówka wiosenna 
  • Roladki wieprzowe ze szpinakiem, kluski francuskie, mix sałata
  • Filet wieprzowy ze szpinakiem, kluski francuskie, mix sałata
  • Rolada z polędwicy wieprzowej nadziewana kapustą włoską, ziemniaki opiekane, sałatka z buraków

Dania dla wegetarian

  • Naleśniki z porami i serem pleśniowym lub szpinakiem w sosie czosnkowym
  • Ser halloumi z warzywami grillowanymi
  • Gołąbki w kaszy gryczanej, jaglanej lub orkiszowej
  • Pierogi ze szpinakiem
  • Pierogi ruskie
  • Risotto z grzybami
  • Leczo grzybowe
  • Zapiekanka z ziemniaków ze szpinakiem
  • Pene z warzywami w śmietanie

Stół szwedzki w zielonym saloniku

Zimne przekąski

  • Śledź w oleju 
  • Śledź pod pierzynką 
  • Ryba w galarecie 
  • Ryba po grecku 
  • Deska serów 
  • Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem 
  • Tatar z łososia 
  • Jaja faszerowane z pieczarkami 
  • Pomidory z mozzarellą i świeżą bazylią 
  • Schab ze śliwką w galarecie 
  • Schab po warszawsku 
  • Łosoś wędzony z cytryną 
  • Karczochy z bekonem 
  • Melon z szynką 
  • Jajo przepiórcze z kawiorem 
  • Nóżki wieprzowe w galarecie 
  • Pieczone mięsa: pasztet, schab ze śliwką, schab karkowy, boczek w ziołach 
  • Pieczone mięsa: 3 rolady drobiowe i wieprzowe nadziewane warzywami, pasztet szarlotkowy z galantyną jabłkową
  • Indyk w maladze 
  • Kurczak w sezamie 
  • Mini kolby kukurydzy zawijane w szynce 
  • Rolada wieprzowa faszerowana serami
  • Rolada warzywna z oliwkami, suszonymi pomidorami, papryką z kaszą orkiszową
    (opcja dla wegetarian)
  • Ruloniki łososiowe z serem feta zatopione w grillowanej cukinii

Sałatki

  • Sałatka grecka 
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka krabowa 
  • Sałatka nicejska 
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem 
  • Sałatka z tuńczykiem 
  • Sałatka pieczarkowa 
  • Sałatka z granatu
  • Sałatka ze świeżego szpinaku z gruszkami w sosie musztardowo- miodowym
  • Sałatka ze świeżego szpinaku z wędzonym boczkiem, ananasem w sosie czosnkowym posypana migdałami 
  • Sałatka gyros

 

Owoce i ciasta na bufecie w czerwonym saloniku

Ciasta

  • Sernik
  • Szarlotka z cynamonem
  • Kajmak
  • Kruche babeczki z owocami i budyniem 
  • Makowiec
  • Ciasto jogurtowe z owocami 
  • Tarta cytrynowa
  • Placek ze śliwką
  • Budyniowiec
  • Ciasto marchewkowe
  • Królewiec
  • Miodziak

Owoce

  • Sezonowe (m.in. melony, ananasy, banany, winogrona)

Opcjonalnie

Stół wiejski : szynka tradycyjna z nogą, kiełbasa wiejska cienka, kaszanka, salceson włoski, salceson czarny, baleron, polędwica, żeberka wędzone

Grill w parku: Istnieje możliwość zamiast drugiego dania głównego zorganizować grill w ogrodzie (szaszłyki, karkówka, kiełbasa, kaszanka lub łosoś lub pałeczki kurczęce + ogórki małosolne, sos czosnkowy, musztarda, ketchup, smalec, pieczywo).

Close Menu